03
04
2011

Hová vigyem az alkoholista férjemet?

Tisztelt pszichológusnő!

kérem, segítsen nekem abban, hová vihetném el férjemet, aki alkoholista a megítélésem szerint, de ő maga ezt nem gondolja, szeretném, ha egy szakember mondaná el ezt neki, talán akkor elhinné.
köszönöm, hogy válaszol,
Katalin



Kedves Katalin!

A leghatékonyabbnak azt gondolom, ha az Anonym Alkoholistákhoz viszi el a férjét. Itt a csoportnyomás kibillentheti férjét a tagadásból. A (061) 251-0051-es számon tud érdeklődni délután 3 és 6 között arról, hol találják a lakóhelyükhöz legközelebbi csoportot.

Hogy konkrét kérdésére válaszoljak: a szenvedélybetegségeknek (az alkoholizmus is ilyen) kritériumai vannak, bármely pszichológushoz, pszichiáterhez fordul, felállítja a diagnózist, csak kérdés, hogy önmagában ez elindít-e valamilyen változást a férjében. Az első és egyik legnehezebb lépés beismerni a betegséget, amiben az A.A. csoport segíthet.

Amennyiben a férje ódzkodik attól, hogy elmenjen, határozottságot és következetességet javaslok Önnek. Érdemes világossá tennie, hogy nem tart örökké az Ön támogató türelme.

Sok erőt kívánok mindehhez!

BK

 

Női Önismereti Csoport

családi fotózás: gyermekfotózás, babafotózás profitól | Operatőr-bérlés Videófelvétel készítés | Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)