05
19
2011

16 éves fiam kezelhetetlen

Semmi nem érdekli, nem tanul, nem csinál semmit. Fel van háborodva, ha kérünk tőle bármit. Mindenkivel keresetlen hangnemben beszél, nem érdekli, hogy az felnőtt. Velünk, a szüleivel teljesen elutasító és közli, hogy ő utál mindenkit. Nem tudom mi történhetett vele, régebben szófogadó, segítőkész gyerek volt.Olyan érzésem van, mintha teljesen kifordult volna magából.Sorozatban hazugságon kapjuk, de egy vállrándítás a válasz.

Teljesen tanácstalan vagyok.
3 gyermekem van, ő a középső. Rengeteg figyelmet fordítok rájuk, de láthatóan ez nem elég.A másik két gyermekemmel fele ennyi gond nincs. Olyan mintha élvezné, hogy mindenkit sérteget a környezetében.
Mit tanácsol, mit tegyek?

Válaszát előre is köszönöm és nagyon várom.
Egy aggódó édesanya, Ágnes



Kedves Ágnes!

A kamaszkor sokakból ilyen viselkedést vált ki, emiatt nem kell megijedni. Ez az időszak a fiuknak sem könnyű, noha látszólag mások isszák csak meg a levét. Ilyenkor viharok dúlnak benne, és ő maga sem tudja, hogy miért válaszol durván, sértően, és maga is szenved ettől. Ha előtte jó volt a kapcsolat, vissza fog térni a régi értékekhez.
Nem ritka egyébként, hogy a középső gyermek éli meg legvadabban a kamaszkort.

Üdvözlettel:

Bujdosó Karolina 

 

Női Önismereti Csoport

családi fotózás: gyermekfotózás, babafotózás profitól | Operatőr-bérlés Videófelvétel készítés | Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)