05
19
2011

Ha egy probléma megoldódik, gyorsan keres másikat

Segíteni szertenék, de nem tudom hogyan. Elvált fiatal nő egy kislányával, majd a férj barátjával élettársi kapcsolatban. Mindkettőjüknek hitel amit alig tudnak fizetni. A gyerek apukája ritkán, 4hetente viszi el s akkor kedvez neki. Olyankor az anya mindig maga alatt van. Újabban semmi nem jó neki. Sok a teher rajta: háztartás, gyerek munka, iskola, egy öreg szülő, hitel. Egyéb apróságok. A világra is haragszik, ha egy probléma megoldódik, gyorsan keres másikat, folyton gyötri magát, mint aki saját magára is haragszik. Nem örül, semminek, folyton aggódik. Kértem, menjünk lelki segítségért orvoshoz, hallani sem akar róla. Pár éve szorongásos betegséggel kezelték. Erről sem akar beszélni. Az apróbb problémákat is már eltúlozza, amin legtöbb ember átlép. Hogyan vegyem rá arra hogy fogadjon el segítséget?



Kedves Kérdező!
Senkit sem lehet akarata ellenére megmenteni. Ha ő nem szeretne segítséghez fordulni, ezt el kell fogadni. Azt teheti, hogy a maga részéről felajánlja segítségét, ami lehet akár csak egy beszélgetés egy csésze tea mellett. Mindenkinek jól esik, ha van egy tapintatos ismerős, aki nem erőszakosan akar segíteni, de szükség esetén elérhető. 
B.K.

 

Női Önismereti Csoport

családi fotózás: gyermekfotózás, babafotózás profitól | Operatőr-bérlés Videófelvétel készítés | Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)