04
19
2011

Hogyan tudok túllépni azon, hogy megcsalt?

Egy 8 éves kapcsolat áll mögöttem a párommal. Nagyon szerettük egymást, ő volt az a férfi akivel el tudtam az életemet képzelni és most is ő az akivel le tudnám élni és el tudom képzelni, hogy együtt fogunk megöregedni. Rengeteg veszekedés van mögöttünk, és az utolsó komolyabb veszekedésnek az lett az eredménye, hogy ő elbizonytalanodott a kapcsolatunk folytatásában, magában a válás mellett döntött, és megcsalt. Én még mindig őt szeretem és tudom, hogy ő is szeret, csak nem tudja kimutatni, hogy megbánta amit tett, de nem mondja vagy érzeteti, csak a közös hosszú távú jövönket tervezi mindig. Ebből tudom, hogy hosszú távon velem tervez. Ebben sem vagyunk egyformák. Az a baj, hogy szeretnék megbocsátani neki mindent, de nem tudom, hogy hogyan kell, és sajnos a sértettség és megbántottság hülyeségeket csináltat velem. Turkálok a telefonjaiban, e-maljeiben, keresem a bizonyítékot, hogy esetleg újra megcsal. Hogyan tudnám kezelni ezt a problémát, ha meg akarok bocsátani, mert ez hogy idáig jutottunk az én hibám is. Hogyan tudok túllépni azon hogy megcsalt. Honnan kérhetek segítséget, hogy ne bántsam érte és bízni tudjak benne újra. Nagyon szeretném újrakezdeni és új alapokon rendbetenni a házasságunkat. Válaszát és figyelmét nagyon köszönöm.

üdv: Timea



Kedves Tímea!

A megbocsátás előtt egy kis „rendrakásra” lenne szükség. Olyan tisztázatlanságok mutatkoznak levelében, ami azt sugallja, bizonyos dolgok nincsenek a helyükön. 
Kérdés, mi az, amit a férje valóban érez, gondol, és mi az, ami az Ön feltételezése. (Nem mutatja, hogy bűntudata lenne a megcsalás miatt, Ön azonban tudni véli.) 
Ön az életét vele tudja elképzelni, azonban mikor azt írja, hogy a férje hosszútávon tervez, hozzáteszi, hogy ebben különböznek egymástól. 

Szerintem először is azt kéne eldönteni, hogy ez a kapcsolat van-e. (A levél első sora egy szakítás utáni volt kapcsolatra utal, később kiderül, Önök együtt vannak.) 
Aztán azt kéne megtudni, valójában hogyan gondolkodik, érez a férje, mert jelenleg ez egy egyszemélyes történet, ami az Ön fejében zajlik.

Ha mindez kiderül, akkor jön el az ideje a továbblépésnek, közös építkezésnek.

BK

 

Női Önismereti Csoport

családi fotózás: gyermekfotózás, babafotózás profitól | Operatőr-bérlés Videófelvétel készítés | Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)