05
16
2011

Létezik, hogy lelki oka van a túlsúlyomnak?

A probléma amivel önhöz fordulok, egy 10 évvel ezelőtti haláleset miatt alakult ki. Az öcsém halála után 15-20 kilót híztam, gyakorlatilag 2 hónap alatt, úgy, hogy az életmódom nem változott! Nem ettem sokat, és mozgok is eleget!! Azóta ezzel küzdök sajnos! Az anyagcserém (ami azelőtt remekül működött) egycsapásra lelassult! Próbáltam számtalan fogyókúrát, vizsgáltak orvosok...de semmi átütő eredmény! Most várok mellékvesehormon eredményekre, de félek, ez sem mutat majd semmit. Úgy érzem, már évek óta nem nyomaszt lelkileg az öcsém elvesztése...de ahogy mondják...minden fejben dől el! Lehetséges, hogy ön lát ebben összefüggést? És ami fontosabb...esetleg megoldást? Létezik, hogy lelki oka van a túlsúlyomnak?
Várom megtisztelő válaszát!
üdvözlettel: Vik



Kedves Vik!

A leírtak alapján az sejthető, hogy Önnek volt hajlama valamilyen anyagcserét érintő testi betegségre, amit a halálesethez kapcsolódó stressz lobbantott be. Lehet, hogy egyébként is előjött volna, csak később. Így azt javaslom, továbbra is keressen orvosi megoldást, illetve a probléma testi okát. 

Természetesen előfordulhatna, hogy a haláleset szorongást okoz, a feszültséget evéssel vezeti le, és ez megmaradhatna 10 év után is, mint jól bevált stressz kezelő módszer. Azonban úgy látja, hogy nem növekedett a tápanyagbevitel. Hozzá kell tennem, ezt az ember nehezen ítéli meg magáról objektíven. Ha nem biztos benne, írja össze precízen, hány kalóriát fogyaszt, hátha az után okosabbak leszünk.

B.K.

 

Női Önismereti Csoport

családi fotózás: gyermekfotózás, babafotózás profitól | Operatőr-bérlés Videófelvétel készítés | Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)