04
25
2011

A férjem el akarja venni tőlem a fiamat

Kedves Karolina!

Lassan 26 éves nő vagyok és van egy 2 éves fiam. Párommal ma úgy néz ki véget ért a kapcsolatunk. Sajnos a fiammal védekezik és elakarja vetetni tőlem. Képes a hazugságokra is,hogy bejelenteti magát, hogy munkája van sőt, hogy háza is csak, hogy ő kapja meg a gyereket. Sajnos több hülyeséget követtem el az életemben így nem kapok erkölcsit és felfüggesztés alatt álok így nem tudom,hogy van-e esélyem munkahelyre. Szüleim nem tudnak segíteni. Kihez tudok fordulni, mert már teljesen megbolondulok és félek,hogy netán feladom az életemet. Mert ha elveszi a fiamat minek éljek.Köszönöm a választ előre is.

Anita


Kedves Anita!

Valóban nehéz helyzet, amit ír, hiszen ha nincs munkája, és a szülei sem segítenek, akkor valóban kérdés, biztosítva látja-e a bíróság a gyermek jövőjét Önnél. Ha a legrosszabb esetet nézzük, és most úgy dönt a bíróság, az apánál helyezi el a gyermeket, az sem jelenti, hogy eljött a vég, hiszen később megváltoztathatják ezt. Majd ha rendeződnek a körülményei, lesz munkája, bizonyára megvizsgálják újra a helyzetet, és biztos vagyok benne, hogy értékelik majd az erőfeszítéseit. (Mivel nem vagyok jogász, nem tudom, hogy pontosan milyen módon zajlik a kérdés eldöntése, illetve felülvizsgálata – erről egy ügyvédnél érdemes érdeklődni.)

Ha Önnek fontos a fia, akkor ne gondolkozzon abban, hogy feladja az életét, mert ezzel örök törést okozna neki. A legtöbbet azzal nyújtja, ha legalább érzelmileg, és amint lehetséges, anyagilag is biztos pontot jelent számára. 

A legjobb persze az lenne, ha mégis rendeződne kapcsolata a párjával. Ehhez érdemes lenne szakember segítségét kérni. Úgy tudom, mediátorok nyújtanak segítséget hasonló helyzetekben a bíróságon. Javaslom, érdeklődjön, milyen feltételekkel vehető ez igénybe!

Remélem, rendeződik a helyzet mihamarabb, ez a gyermek érdeke is!

Üdvözlettel:
Bujdosó Karolina
 

Női Önismereti Csoport

családi fotózás: gyermekfotózás, babafotózás profitól | Operatőr-bérlés Videófelvétel készítés | Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)