04
04
2011

Mi kell ahhoz, hogy valakiből pszichológus legyen?

Nekem kicsit rendhagyó kérdésem lenne, nem lelkiproblémával írok. Azt szeretném kérdezni, mi kell ahhoz, hogy valakiből pszichológus legyen? Másik kérdésem, hogy tudna-e ajánlani könyvet a témában?
Zoli



Kedves Zoli!

Mi kell ahhoz, hogy valaki pszichológus legyen: nem egyértelmű, konkrétan a képzésre gondol-e, vagy emberi adottságokra. (Nem akarok úgy járni, mint a viccben az utcán megszólított férfi, akit megkérdeztek "Tessék mondani, hogy jutok el a Zeneakadémiára?", mire azt felelte "Gyakorlással, sok gyakorlással.")

Ahhoz, hogy pszichológussá váljon, el kell végeznie a pszichológia szakot. A képzés és a felvételi rendszer teljesen átalakult, mióta én jártam. Tudtommal már nincs felvételi vizsga pszichológiából, hanem valamilyen módon érettségi pontokkal lehet bejutni, de ennek nézzen utána. A folytatás azon múlik, pontosan mivel szeretne foglalkozni. Bizonyos területek további szakképzést igényelnek az egyetemi diplomán felül.

Ha megírja, mi érdekli a pszichológián belül, könnyebben tudok könyvet ajánlani. Persze talál átfogó, nagy tankönyveket, amik szemezgetnek a lélektan különféle területeiből, de ezek nem mindig a legérdekesebbek, talán éppen azért, mert a szerzők igyekeznek az összes fontos információt egyetlen könyvbe sűríteni.
Tehát kérném a kérdése pontosítását!

B.K.

 

Női Önismereti Csoport

családi fotózás: gyermekfotózás, babafotózás profitól | Operatőr-bérlés Videófelvétel készítés | Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)