03
17
2011

A lányom pszichológus szeretne lenni

A lányom pszichológus szeretne lenni, ezzel nincs is bajom, de aggaszt valami: talán valami problémája van, azért találta ki magának ezt a szakmát, még csak 15 éves, nem tudom, miért éppen ez jutott eszébe. Érdemes lenne az iskolaorvossal beszélnem erről, vagy a háziorvossal, mert sok kamasznak van problémája, főleg lányoknak, az aneroxia például?


egy édesanya


Kedves Édesanya!

Inkább a lányával beszéljen! Ha érdekli, miért pont a pszichológiát választotta, kérdezze meg tőle!
Ha valóban csak a pályaválasztás miatt aggódik, megnyugtathatom: divatos szakmáról van szó, sokaknak eszébe jut manapság, talán ő is látott-hallott valahol egy rokonszenves pszichológust, és ettől kedvet kapott. Tapasztalatom szerint nem problémásabbak, akik ezt a pályát választják, mint az átlag.
Van más oka is, hogy aggódik a lánya miatt? 15 évesen bizonyára kevesebb betekintést enged személyes világába, mint korábban, meglehet, ez indította el az Ön aggodalmát. Hogy a lánya gondolkodik a jövőjén, és célja van, mindenképp jó jel.
(Az anorexiának látható jelei vannak: egészségtelen mértékű súlyvesztés például.)

Üdvözlettel B.K.

 

 

Női Önismereti Csoport

családi fotózás: gyermekfotózás, babafotózás profitól | Operatőr-bérlés Videófelvétel készítés | Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)