05
19
2011

Hogyan tudnék magamon segíteni?

Sokszor előfordul, hogy nehezen alszom el, vagy ha éjszaka felébredek, félek, hogy nem fogok tudni visszaaludni. Szervi okai nincsenek a problémának, kivizsgáltattam magam. Viszont valamiféle megfelelési kényszert tudok megfogalmazni e mögött: ha nem alszom ki magam, holnap nem leszek friss, nem tudom a helyem megállni a munkahelyemen stb.
Van-e erre valami gyógyító, figyelemelterelő technika?
Köszönöm a tanácsát!



Kedves Iliána!

Talán furcsa lesz a tanácsom: igyon meg egy pohár bort vagy sört lefekvés előtt! Ha az ember aggódik, hogy nem fog tudni elaludni, akkor valóban nem is tud, hiszen nem jön létre az az ellazult állapot, ami szükséges lenne, és csak akkor alszik el, ha már egészen kimerült a sok idegeskedéstől. Egy kis alkohol egyrészt álmosít, másrészt oldja a feszültséget. 

Ha ez nem használ, kipróbálhatja az autogén tréninget, ami egyrészt segít, hogy ébren kipihenje magát, másrészt, hogy meg tudja nyugtatni önmagát. Illetve azon is érdemes volna elgondolkodni, a munkahelye miért okoz ilyen szorongást Önben, és vajon onnan indulnak-e el a problémák.

BK

 

Női Önismereti Csoport

családi fotózás: gyermekfotózás, babafotózás profitól | Operatőr-bérlés Videófelvétel készítés | Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)