04
27
2011

Mit tehetek, hogy barátomat rávegyem a kezelésre?

Egy barátomról a napokban kiderült hogy leukémiás.A dolgot súlyosbítja hogy skrizofrén amit nem kezeltet.Nem akarja vállalni a kezelést mert azt mondja ő nem kísérleti nyúl. Mit tehetek, hogy rávegyem a kezelésre? Köszönöm Orsolya



Kedves Orsolya!

Azzal segít a legtöbbet, ha racionális érvelés helyett azt mondja el, hogy Ön személyesen hogyan éli meg ezt a helyzetet, hogy félti őt, szeretné, ha meggyógyulna, és szeretne mindent megtenni, amivel segíthet. A barátja valószínűleg maga is tudja, hogy szüksége van a kezelésre a gyógyuláshoz, és hogy ennek nincs sok köze a kísérleti nyúl léthez. Ezt tehát nem érdemes szajkózni, csak ellenkezést fog kiváltani, ahogy mindig azt vált ki, ha valaki úgy érzi, helyette akarnak dönteni a sorsáról. Jó, ha a barátja látja, tiszteletben tartja a döntéshez való jogát, és emellett számíthat Magára. Valószínűleg a félelem tartja vissza a kezeléstől, amin leginkább a társas támasz megerősítésével lehet oldani.

Üdvözlettel:
Bujdosó Karolina

 

Női Önismereti Csoport

családi fotózás: gyermekfotózás, babafotózás profitól | Operatőr-bérlés Videófelvétel készítés | Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)